Over mij

Even voorstellen

Wie ik ben, ik ben Elidoor Gerrits, gelukkig getrouwd, moeder van twee geweldige kinderen. Gastouder en psychosociaal beeldend coach en therapeut gespecialiseerd in hooggevoeligheid.

Even wat over mezelf

Tijdens mijn jonge leven kwam alles heel intens binnen. Mijn lagere schooltijd beleefde ik als een hele intense tijd met veel prikkels en voor mij heftige momenten, die ervoor zorgden dat ik in mijn eigen veilige fantasiewereld ging leven.

Ik dacht over van alles na, was daardoor snel afgeleid, en verdween dan ook makkelijk in mijn fantasie├źn. Leerkrachten omschreven mij als dromerig. Ik voelde me anders dan de anderen, maar kon het niet uitleggen.

In de puberteit kreeg ik een eetstoornis. Ik wilde controle blijven houden over mijzelf en mijn leven. Na een dieptepunt van aanpassen en mezelf boven water houden, koos ik voor een ommekeer.

Mijn eigen pad.

Op mijn 21ste ben ik gaan studeren aan de kunstacademie in Den Bosch. Door beeldend te werken ontdekte ik de helende kracht. Ik kreeg inzicht in mijn eetstoornis en overwon deze. Ik leerde mezelf beter kennen en los te komen van mijn ouders. Ik las veel boeken en zocht naar de zin van leven. Wie ben ik en wat wil ik. Na de academie volgde ik de Master of Fine Arts in Rotterdam, waar ik met cum laude afstudeerde.

Inmiddels was ik verhuisd naar Haarlem, daar ging ik wonen met mijn lieve man en we kregen twee kinderen. Ik leerde de antroposofie kennen en leerde met de beweging van mijn kinderen en de seizoenen mee te leven. Wat zorgde voor vertraging, inzicht en liefde.

Ik startte mijn eigen bedrijf in videokunst en promotie, waarin ik vol passie en enthousiasme aan de slag ging. Ik was altijd bezig, zette me voor de volle 125% in, maar de opdrachten bleven altijd spannend. Het moest perfect. Tot een burn-out als gevolg.

Zo ben ik begonnen met mijn kleinschalige kinderopvang De Kleine Beer. Door met het leven van mijn kinderen mee te bewegen en het leven van alledag te nemen zoals het is. Leerde ik voelen, beleven en genieten. 

7 jaar later in 2020 begon ik met de studie psychosociaal therapeut beeldend aan de Vrijeacademie 't Pad. Deze studie zette alles weer op zijn kop. Ik kreeg nieuwe inzichten, leerde mezelf nog beter kennen en hoorde van de term hooggevoelige personen. Ik leerde opnieuw voelen en mezelf begrijpen, bewust er Zijn. Ik leerde thuiskomen in mijn lichaam, te helen, te groeien en te ontwikkelen.

Nu mag ik mij zo innerlijk rijk van vreugde voelen dat ik mijn eigen praktijk open voor psychosociaal beeldende therapie en ACT met als specialisatie hooggevoeligheid.

Als ervaringsdeskundige heb ik een mooie intensieve zoektocht naar bewust-er-Zijn mogen ervaren. En deze ervaring wil ik graag doorgeven.

Als psychosociaal therapeut wil ik je begeleiden om te worden wie je bent. Werken vanuit hoofd, hart en handen, zodat jij jezelf weer thuis voelt in je lichaam, bij anderen en in de wereld.

In mijn praktijk bied ik de ruimte om bij jezelf te komen. Zonder oordeel onderzoeken we vraagstukken en problemen waar je het moeilijk mee hebt. Als psychosociaal beeldend therapeut ondersteun en begeleid ik je daarin. Ik volg daarbij jouw tempo en stem steeds af wat jij op dat moment nodig hebt.